måndag 2 augusti 2010

Safta och sylta.



Mammas
Hallon saft och sylt.


3 liter hallon.
30 g vin eller citronsyra.
1 tsk natriumbensonat.
2 liter kallt vatten.


Lägg bären i en stor rostfri bunke.
Häll över vattnet och blanda i vin eller citronsyran och
natriumbensonat och rör om.
Ställ kallt i ett dygn.


Häll över i silduk.
Rör sedan ner 2 kg strösocker och rör om tills
sockret löst sig.
Häll upp i rena petflaskor och förvara i frysen.


Bären som blir kvar i silduken häller du upp i en kastrull och kokar upp,
rör i 500g strösocker och låt koka sakta i 15 minuter.
Häll upp i rena burkar och förvara kallt eller frys in.





2 kommentarer:

spunkan sa...

Mmmm, vi kanske kan byta en flaska mot en burk guuurka :D

Virrpanna sa...

Fick den frågan av en annan i går :)