
Mammas
Hallon saft och sylt.
3 liter hallon.
30 g vin eller citronsyra.
1 tsk natriumbensonat.
2 liter kallt vatten.
Lägg bären i en stor rostfri bunke.
Häll över vattnet och blanda i vin eller citronsyran och
natriumbensonat och rör om.
Ställ kallt i ett dygn.
Häll över i silduk.
Rör sedan ner 2 kg strösocker och rör om tills
sockret löst sig.
Häll upp i rena petflaskor och förvara i frysen.
Bären som blir kvar i silduken häller du upp i en kastrull och kokar upp,
rör i 500g strösocker och låt koka sakta i 15 minuter.
Häll upp i rena burkar och förvara kallt eller frys in.
2 kommentarer:
Mmmm, vi kanske kan byta en flaska mot en burk guuurka :D
Fick den frågan av en annan i går :)
Skicka en kommentar